Sådan fjerner du Split Screen på iPad og iPhone (OPDATERET TIL IOS 12)

Split skærmen på iPad og iPhone kan være meget nyttig, men der er tidspunkter, hvor du måske vil deaktivere funktionen på en eller alle dine enheder. I denne artikel lærer vi dig, hvordan du kan slippe af iPad-splitskærmen ved at slukke for funktionen i indstillingsappen i iOS 12. Vi dækker også, hvordan du slukker splitskærm på din iPhone. Læs videre for at lære alt om, hvordan du aktiverer og deaktiverer splitskærm på dine iOS 12-enheder.

Ovennævnte video er et eksempel på en iPhone Life Insider Daily Video Tip

Hvad er forskellen mellem splitskærm på iPhone VS. iPad?

Split Screen operationer er ikke helt ens på iPad og iPhone. For eksempel at udnytte dit ekstra skærmrum på din iPhone, kan du aktivere delt skærm ved at dreje din iPhone på sin side. Dette aktiverer automatisk liggende tilstand og gør det muligt for din iPhone at vise mere indhold på en enkelt skærm. Fælles apps, der bruger delt skærm på iPhone, omfatter Mail, Kalender, Beskeder, Aktier, Påmindelser, Stemme Notater, Kontakter, Indstillinger og Ur.

Med iOS 12 kan du åbne flere apps på din iPad og arbejde i disse apps samtidigt med split screen-funktionen. Mens delt skærm på en iPhone og split skærm på en iPad bærer samme navn, de er meget forskellige. På iPhone kan du ikke åbne flere apps. Du bruger bare visningsrummet til at vise flere oplysninger inden for en aktiv app. På iPad kan du have Safari åbent på venstre side af skærmen, mens du noterer notater i noter på højre side. Der er ingen mulighed for i øjeblikket at bruge iPhone-splitskærm på samme måde som iPad-splitskærmen . Men hvad du kan gøre er at slukke for splitskærm på iPad eller iPhone.

Sådan slukker du Split Screen på iPad

Split View er som standard aktiveret på iPad. For at udnytte funktionen kan du trække en app fra din dock til højre eller venstre kant på skærmen for at åbne appen på en del af skærmen. Hvis du har flere apps åbne og vil lukke en uden at slukke for Split-skærmen eller Multitasking-funktionerne i indstillinger, kan du vende tilbage til en fuldskærmvisning af en enkelt app ved at trække kanten af ​​den app, du vil fjerne til kanten af skærmen.

Hvis du dog ved at "slippe af med delt skærm på iPad", mener du at slukke for funktionen helt, det er noget du kan gøre i Indstillinger. Sådan slukker du split screen på iPad:

  • Åbn appen Indstillinger på din iPad.
  • Tryk på Generelt.
  • Vælg Multitasking & Dock.

  • Sluk for Tillad flere apps.

Med denne indstilling slukket, vil du ikke kunne bruge skærm over eller delt skærm på din iPad. Hvis du senere beslutter dig for at bruge funktionen igen, skal du blot skifte Tillad flere apps igen.

Ønsker du at lære mere om multitasking på iPad? Se vores komplette guide.

Sådan fjerner du Split Screen i Safari på iPad

Brug af splitskærm i Safari på iPad var en ny multitasking-funktion til iOS 10, der fortsætter i iOS 12. Dette giver dig mulighed for at åbne to separate Safari-websider samtidigt på din iPad. For at starte, skal du åbne Safari på iPad. Du kan derefter åbne en anden Safari-faneblad i delt skærm på en af ​​fire måder:

  • Tryk og hold et link; vælg Åbn i splitvisning.
  • Tryk på Command + N på et eksternt hardwaretastatur for at aktivere Split View.
  • Træk en fane fra sin plads til enten venstre eller højre side af skærmen for at åbne den i delt skærm.
  • Tryk og hold på ikonet, der åbner dine faneblade i Safari. Det ligner to overlappende firkanter. Når du trykker på og holder, vises mulighederne. Vælg Åbn splitvisning.

Men hvad nu hvis du vil slippe af med delt skærm i Safari? Hvad hvis du er færdig med at bruge de to faner - hvordan slår du op skærmen på iPad? Hvis du vil lukke splitskærmen i Safari på din iPad, kan du gøre en af ​​følgende ting:

  • Træk fane (r) fra en af ​​skærmbillederne til den anden. Når den sidste fane er trukket til den modsatte side, returnerer Safari til fuld skærm, som slukker for delt skærm.

  • Eller du kan trykke og holde på ikonet for faner, der ligner to overlappende firkanter. Vælg derefter Flet alle faner. Dette vil fusionere alle dine Safari-faner tilbage i et enkelt vindue, som bliver kvitt delt skærm.

Split Screen på iPhone & Sådan slukker du den

Mens delt skærm på iPad giver dig mulighed for at få flere apps åbne, split skærm på iPhone giver dig simpelthen mulighed for at bruge det ekstra skærmrum til at vise flere oplysninger. For eksempel viser Mail-appen på Mac to kolonner, en med listen over e-mails, og den anden viser den e-mail, der er åben. Når du tænder en iPhone Plus eller Max-model på sin side, åbner liggende tilstand, vises Mail-appen på iPhone på samme måde som på Mac. Nogle mennesker kan lide brugen af ​​dette ekstra skærmrum, men du kan også vælge at slukke splitskærm på iPhone. Tjek nogle af de delte skærmeksempler nedenfor, så går vi over, hvordan du kan slippe af med det overalt på én gang.

Post

Opdelt visning i Mail på iPhone giver dig mulighed for at læse e-mails, mens du kigger på din indbakke. Hvis du elsker Mail på din iPad eller Mac, vil du sætte pris på delt skærm på iPhone. I modsætning til resten af ​​de apps, vi bruger som eksempler, kan du slukke for delt skærmvisning i Mail.

  • Hvis du foretrækker at se kun den åbne e-mail, skal du trykke på ikonet for fuld skærm øverst til højre for e-mailen, og skærmen med delt skærm forsvinder.

  • Tryk på navnet på indbakken i øverste venstre hjørne for at vende tilbage til delt visning.

Kalender

Opdelt skærm i Kalender-appen på iPhone viser dig dine daglige, ugentlige eller månedlige skemaer og begivenhedsoplysninger samtidigt. Der er ingen måde at slukke for delt skærm i Kalender-appen.

Beskeder

I lighed med Mail viser meddelelser din liste over meddelelser og den aktuelle, du svarer på i liggende tilstand. Der er ingen måde at slukke for delt skærm i appen Messages.

Denne funktion er kun tilgængelig på Plus-størrelse iPhones eller XS og XS Max.

Sådan slukker du split screen på iPhone:

Hvis du vil afbryde alle forekomster af splitvisning, kan du slukke for split-visning ved at følge nedenstående trin. Husk også, at du også vil miste andre funktioner som det landskabsorienterede startskærmbillede og de ekstra knapper på tastaturerne, men det bliver slået fra i alle dine apps.

  • Åbn appen Indstillinger.
  • Tryk let på Visning og lysstyrke.
  • Vælg Vis.

  • Tryk på Zoomet øverst.

  • Vælg Set.

  • Bekræft Brug Zoomed. Meddelelsen vil informere dig om, at skift af displayet genstarter din iPhone.

Når din iPhone er genstartet, bør du ikke længere se delt skærm i dine apps. I stedet ser du et stort vindue, når du holder din iPhone vandret.